Sunday

24

April

 

Βάφουμε τα Πασχαλινά αυγά με φυσικά υλικά!

Φέτος σκοπεύω για πρώτη φορά να ακολουθήσω την παράδοση, που θέλει να βάφουμε τα Πασχαλινά αυγά την Μεγάλη Πέμπτη. Όλες τις άλλες χρονιές έτρεχα τελευταία στιγμή και αγόραζα έτοιμα από τα καταστήματα.

Αυτή τη φορά έψαξα και ενημερώθηκα για το πώς μπορώ εύκολα στην κουζίνα μου, να χρωματίσω τα αυγά μου με αγνά υλικά.

Η έρευνά μου κατέληξε στα εξής tips:

  • Πρώτα θα αφήσω τα αυγά εκτός ψυγείου για 2 ώρες περίπου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Μία τυχόν απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, μπορεί να προκαλέσει ρωγμές κατά το βράσιμο.
  • Για το κλασικό κόκκινο χρώμα, βράζουμε 3-4 φλιτζάνια κομμένο και καθαρισμένο παντζάρι (μόνο τη ρίζα) με 2 κουταλιές ξίδι και νερό. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στο ζουμί τα αυγά για να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν . Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο βαθύ κόκκινο χρώμα θα αποκτήσουν .  Εννοείται πως φοράμε γάντια!
  • Για ζωηρό πορτοκαλί χρώμα, βράζουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας πάπρικα ή σαφράν σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε τα βρασμένα αυγά.
  • Το βαθύ κίτρινο χρώμα, μπορούμε να το πετύχουμε χρησιμοποιώντας κουρκουμά. Πέντε γεμάτες κουταλιές αρκούν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον κουρκουμά, προσθέτουμε νερό μέχρι το σημείο που να μπορεί να καλύψει τα αυγά που θα βάλουμε και 2 κουταλιές ξίδι. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα και έπειτα σουρώνουμε καλά. Βάζουμε τα αυγά στο ζουμί, μαζί με μία ακόμη κουταλιά ξίδι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα ακόμα.
  • Το πιο απαιτητικό είναι το μπλε – μωβ χρώμα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα του κόκκινου λάχανου. Με αναλογία ¼ λάχανο ανά 4 αυγά, βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα φύλλα κομμένα σε φαρδιές λωρίδες, με λίγο ξίδι και νερό. Βράζουμε τα αυγά μαζί με το λάχανο για 15 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και περιμένουμε 6 ώρες! Για να είμαι ειλικρινής αυτό το χρώμα λέω να το παραλείψω.
  • Μόλις η βαφή στεγνώσει, τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε ένα βαμβάκι και τα γυαλίζουμε!

 Μακάρι να τα καταφέρω!

Τατιάνα Μιχαηλίδου

Lazy Crazy Day

Η Μυρτώ Κάζη από 8 χρονών ήξερε πως θα γίνει δημοσιογράφος, καθώς κάθε μήνα έγραφε την "εφημερίδα του σπιτιού" την οποία και διέθετε δωρεάν στους γονείς της (ένα πρώιμο free press φανταστείτε!). Το όνειρο έγινε στόχος και έτσι στα 18 της μπήκε με υποτροφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο όπου έκανε Master of Arts on Mass Communications.
Και μπορεί να μιλάει 4 γλώσσες, λατρεύει όμως όσο τίποτα τα ελληνικά και πιστεύει πως το επαγγελμά της πρέπει να γίνεται μόνο στη μητρική γλώσσα! Έτσι επέστρεψε από το Λονδίνο (κάτι που ποτέ δεν ξεπέρασε!) και ξεκίνησε να εργάζεται στον Best 92,6, στη συνέχεια στον Village 88,3, στο περιοδικό Hello! και τα τελευταία 4 χρόνια ήταν παρουσιάστρια στο ελληνικό MTV και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Everyday Girls”!
Φέτος θα την δεις στον JoinUs του ΣΚΑΙ κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17.00 όπου παρουσιάζει την ενότητα “Γυναίκα Everyday”! Μια ενότητα που εμπνέεται από την καθημερινή γυναίκα, τις ανάγκες της, τα ενδιαφέροντά της και όσα την εμπνέουν για να συνεχίσει να ζει με πάθος και να ονειρεύεται!
Η μεγάλη της αγάπη είναι το ραδιόφωνο και έτσι κάθε μεσημέρι 13.00 - 15.00 την ακούς στον Love Radio 97.5, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το δικό της site (www.yes-I-do.gr) όπου μας ενημερώνει για ό,τι πιο fresh & trendy κυκλοφορεί σε wedding επίπεδο!
Λατρεύει τις Σπέτσες από όπου και κατάγεται, τα λαμπραντόρ (κοιμάται αγκαλιά με την λαμπραντορίνα της, τη Nutella), τις κολλητές της που δεν αποχωρίζεται ποτέ και το "everyday feeling" της καθημερινότητάς της που περιλαμβάνει βόλτες, μικρά διαλείμματα χαλάρωσης και πολύ instagram!

Other Lazy Crazy Days

https://www.gynaikaeveryday.gr/media/facebookshare.png
1420275834893231
ΓΥΝΑΙΚΑ EVERYDAY
ΓΥΝΑΙΚΑ EVERYDAY
www.gynaika-everyday.gr